Sunday, July 29, 2012

Buah Maram @ Asam Paya

Taja pan masam tang mayuh orang rindu makai buah maram. Sapa-sapa ajak ti asal ari Sarawak sigi suah meda buah tok di pasar. Di rumah panjai, buah maram sigi suah nyadi ulam di ruai laban di menua buah tok mayuh di sebelah tembawai.



Dicampur enggau pusuk enggau kicap ajak pan cukup meh. Tang sigi enda tau nadai dicampur enggau cabek mit. Paling cun ti di ulam ngena kuah belacan. Mayuh orang nyampur buah pisang muda tauka paling manah agik enti dicampur enggau paku. Bemacam-macam meh resipi ruai nitih ke peneka ati. Tang ingat enti udah mayuh ngulam anang enda ngirup aik amai mayuh-mayuh. Enti enda merepuai dalam.

Buah maram pan amat manah enti digulai dalam sup ikan. Masam ia nyamai sereta ngelenyau ka bau ikan.

Ari pun maram, ukai semina buah ia ajak tau dipakai tang upak  ia pan tau mega. Tang upak ia nang nyelai asai ari buah. Laban buah maram masam, upak ia pait. Sapa enggai makai upak ia, taja pan pait tang pait ia nyamai gak. Enti disumai upak maram dicampur buah maram mimit, sigi amat nyamai. Ia masam-masam pait. Enda ibuh beleman ti nyumai upak maram, sup campur pusuk ajak udah cukup manah.

Nya meh pemanah menua kitai Sarawak. Utai ti nyamai sereta nyelai bakatu sigi mayuh di serata endur. Tang beringat maya ngiga buah maram, laban pun maram tok mayuh duri ti tajam. Silap ari bulan ditusuk duri maram.

No comments:

Post a Comment